O modus klubu

modus klub

Plesna radionica ''moDuS klub'' uspješno radi pod ovim nazivom od rujna 1994.godine. Posebnu pažnju posvećujemo radu sa predškolskom i školskom djecom koja rade po programu verificiranom od strane Ministarstva kulture i prosvjete RH. Većina školske djece koja je pohađala program naše Plesne radionice u predškolskoj dobi, nastavlja usvajati osnove različitih plesnih tehnika: klasičnog baleta, modern, jazz dance-a, hip hopa te osnovnih elemenata ritmičko športske gimnastike i akrobatike.

Plesna radionica 'Modus klub' je član HRVATSKOG SHOW DANCE SAVEZA od 1999. god i od tada se redovito natječe u sastavu show dance reprezentacije Hrvatske, u sve tri dobne kategorije: djece do 11g., juniora do 15g. i seniora, te u sve 4 plesne discipline: solo, duo, male grupe do 7 plesača i formacije do 24 plesača.

Plesna radionica 'Modus klub'' provodi svoj program rada sa nekoliko stotina plesača dobnog uzrasta od 3.-63.godine života. Od toga 70-tak plesača natječe se u show dance-u.

Program provode: Snježana Lilek - umjetnički voditelj Plesne radionice, Nika Lilek, Ana Šaškor, Zvončica Gracin, Marko Šobak, Ivana Bolotin, Martina Ivanković, Tamara Vukadinović te vanjski suradnici: Andrea Solomun, Siniša Vidović, Martina Jukić. Redovito sudjelujemo na plesnim seminarima u Hrvatskoj i inozemstvu, a sve je veći broj naših plesača koji pohađaju i škole za klasični balet i ritmiku. Osim što su odlične učenice u osnovnim i srednji školama, studentice zagrebačkih fakulteta, redovito sudjeluju u radu Plesne radionice. Najuspješnije su odlučile nastaviti plesati u profesionalnim ansamblima i plesnim projektima, na veliku radost i ponos svih modusica i modusa.

Program ritmike za djecu predškolskog uzrasta provodimo u dječjim vrtićima 'Savica' i 'Sopot'. Grupe su formirane ovisno o dobi djece i prethodnom sudjelovanju u radu predškolskih grupa ritmike i plesa. Djeca školskog uzrasta mogu sudjelovati na nivou tečaja /2x jedno po 75minuta/ ili na nivou natjecatelja koji rade po programu 3x tjedno po 2,5 sata /formacija/ i više, ako se natječu u nekoliko plesnih disciplina. Te grupe održavaju satove u DV 'Savica' i u novoj dvorani paviljona 6 na Zagrebačkom Velesajmu, Novi Zagreb. Tada se raspored prilagođava obavezama i mogućnostima djece.


Od navršene 12-te godine života, školska djeca natjecatelji prelaze u juniorku grupu koja radi po zahtijevnijem programu i više plesnih pedagoga. Usvaja se više plesnih stilova, jer se juniori natječu ne samo u show dance-u, nego i u jazz dance-u i modern plesovima /IDO natjecanja, kazališna natjecanja plesača suvremenog plesa, plesni festivali.../. Sa navršenih 16godina prelazi se u seniorsku grupu koja ima veći izbor plesnih stilova i pedagoga. Također se može birati rekreativno bavljenje plesom 2x tjedno ili više u sklopu natjecateljske ekipe za show, jazz ili modern natjecanja. Postoji mogućnost sudjelovanja u radu naše cheerleaders ekipe 'mravčica' koje su već nekoliko godina službene navijačice košarkaškog kluba 'Zagreb'.

Dio najperspektivnijih juniora i seniora sudjeluje u: realizaciji plesnih predstava, nastupa na plesnim festivalima i natjecanjima, show programima. Oni redovito sudjeluju u radu plesnih seminara u Zagrebu i izvan njega, posebno na ljetnim plesnim školama.

Od 1999.godine redovito se natječemo na domaćim i međunarodnim natjecanjima pod pokroviteljstvom IDO-a /International Dance Organisation/, ali i drugih plesnih organizacija. Tijekom svake natjecateljske sezone, osvojenim plasmanom na izbornim natjecanjima /kupovi RH, državno prvenstvo/ stičemo pravo nastupa na međunarodnim natjecanjima, pošto je ograničen broj predstavnika iz svake zemlje. Na svjetskim prvenstvima u show dance-u sudjeluje nekoliko tisuća plesača iz 30-tak i više zemalja, zato je veliki uspjeh i naš redoviti ulazak u polufinalna i finalna natjecanja. Ples kao šport i umjetnost zauzima važno mjesto u sve većem broju država. U Sloveniji npr gotovo svako dijete bavi se športom, a svako drugo PLEŠE!!!

Nadamo se, da će uskoro i kod nas ples zauzeti važnije mjesto u društvu, jer se prvi plesni koraci mogu napraviti još u dječjem vrtiću i gotovo nikada ne moramo prestati u njima uživati.
Do sada smo svake godine osvajali barem jedno od prva tri mjesta u svim dobnim kategorijama i disciplinama show dance-a, jazz i modern. Isto tako, u kontinuitetu se natječemo svake godine na međunarodnim natjecanjima – ovisno o financijskim mogućnostima roditelja i naše Plesne radionice. Tako namjeravamo i ove godine.

Svake godine u lipnju plesači 'Modus kluba' ostvare 1-2 plesne produkcije, kao prikaz godišnjeg rada sa svim plesnim grupama i svojim plesačima. Od najmlađih do najstarijih plesača koji će uskoro slaviti dva desetljeća rada. 

Tako smo i prošle godine održali dvije različite plesne predstave. Najvjernijim fanovima, pa i publici koja se po prvi puta susrela sa plesnim koreografijama modusica, vrijeme je proletjelo pd prve do zadnje točke programa. Samo tjedan dana nakon toga, Modus klub je uspješno organizirao državno prvenstvo u show dance- u, stepu, modern i jazz-u. Nadamo se da ćemo to ponoviti i ove godine.

Nedugo nakon toga 15-tak plesača Modus kluba sudjelovalo je na otvaranju evropskog prvenstva u kajaku na mirnim vodama u Zagrebu. Priredili su uzvanicima i športskim radnicima HOO-a, te športašima i team leaderima iz cijele Evrope, 20 minutni program sastavljen od atraktivnih koreografija iz mjuzikla Chicago. Odlična reakcija publike bila je dovoljan podstrek u pripremi još jednog programa.

Naime, organitori 2.Šibenskog ljetnog plesnog festivala uputili su početkom godine, poziv Modus klubu za izvođenjem cjelovečernjeg plesnog programa. Za tu prigodu pripremili smo program sastavljen od: plesnih brojeva iz mjuzikla, nekoliko natjecateljskih koreografija, te djelova plesne predstave koju tek trebamo premijerno izvesti. Odaziv publike koja se 02.08. sakupila na glavnom šibenskom trgu, bio je više nego odličan. To nas je posebno razveselilo jer se radilo o publici različite dobi, iz različitih djelova svijeta, publici kojoj se tijekom cijelog tjedna nudilo svakodnevno nekoliko plesnih programa. Nama je posebno bio inspirativan sam ambijent i prostor u kojem smo imali prilike stopiti se sa muzikom i pokretom. Nitko od nas nije mogao niti pomisliti da će reakcije biti toliko pozitivne. Pozvani smo i izvan granica Hrvatske na gostovanje sa istim programom, a neki naši plesači dobili su priliku raditi sa renomiranim koreografima na novim projektima. Nika Lilek koja je jedan od modusovih plesača i koreografa, postala je i član plesnog ansambla 'Spirit of dance', pod vodstvom Jorge Vazqueza. Inače, ona je i plesač profesionalnog plesnog ansambla Kelkope.

Nadamo se da će nam sada biti lakše ostvariti ono što želimo na plesnom podiju, pripremajući se u našj novoj dvorani u paviljon 6, na Zagrebačkom Velesajmu. Tamo nas možete posjetiti svakim danom i priključiti nam se u radu plesnih grupa.

U svakom slučaju možete nas kontaktirati na:
brojeve telefona 01/66 71 595
mob 099 35 39 713, 098 47 80 61 
e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili nam se javiti putem facebooka na stranici
modus klub snježana lilek

 

Kontaktirajte nas

Zovite, pišite

modus.dance@gmail.com
(+385) 99 35 39 713
(+385) 98 47 80 61
(+385) 1 66 71 595

Posjetite nas

Zagrebački Velesajam, Paviljon 6
Avenija Dubrovnik 15
10 020 Novi Zagreb

Radno vrijeme

Na Velesajmu smo svaki
Pon - Pet 17-22 h
Sub 11 - 14 h